Алан м’ясна фабрика
М'ясна фабрика Алан — улюблена ковбаса країни!
Я побувала в гостях у наших хороших замовникіів — м'ясопереробної фабрики «Алан». Сайт МФ «Алан» — www.alan.ua. Цікава видалася екскурсія. Розповім все по порядку.
На КПП пропускна система. (Хочу відзначити дуже добрий та привітний персонал). Мій шлях лежав на виробництво, а туди, без спецодягу та проходу через пристрій для дезінфекції, не пройти.
Дуже потрібний агрегат — взуття миється щітками, а в цей час руки обробляються спеціальним розчином.
Для виробництва ковбасних виробів МФ «Алан» використовує тільки свіже м'ясо. Для цього на виробництві є свій забійний цех, на який надходять живі свинки. Всі вони обов'язково проходять через ваги для тварин.
Вагова платформа знаходиться на вулиці та для зручності обладнана пандусами, а ваговий термінал розташований у кабінці вагаря.
У обвалювальному цеху трудиться багато працівників, бо на виробництво надходить дуже багато свіжого м'яса. Але попри на кількість людей — в цеху медична чистота та стерильність.
У кожному цеху є пункт приймання та звичайно без точних та надійних ваг не обійтися. В основному використовуються ваги південнокорейської фірми «CAS».
Після обвалювального цеху м'ясо надходить на перероблення. Ось в таких камерах йде процес приготування ковбасних виробів.
Тут виробляють понад 100 найменувань високоякісних ковбас та м'ясних виробів.
Вся готова продукція проходить через ваги.
Облік і контроль в усьому! Для зручності працівників, вагопроцесор розташований на робочому столі.
Я побачила сам процес приготування ковбасних виробів.
Після конвеєра вся продукція перевіряється вручну, щоб повністю виключити брак. Всі працівники одягнені у халати, головні убори, на обличчі захисні маски, а на руках одноразові рукавички.
Після охолодження продукція переходить у цех пакування та маркування. Вся продукція маркується етикетками.
Етикетки та упакування наносяться за допомогою автоматичного маркувальника.
Ковбасні вироби маркуються з великою швидкістю.
Відділ логістики готує продукцію для відправлення в усі регіони України.
Зважують продукцію на товарних та платформних вагах CAS.
Коробки з продукцією теж маркуються етикетками.
Використовуються етикетки з препринтом та змінна інформація додруковується за допомогою чекодрукуючх ваг. У компанії «Алан» свої експедиторські машини-рефрижератори, в яких продукція не псується під час транспортування.
На підприємстві все працює як годинник. Біля самої фабрики є фірмовий магазин. Після побаченого, мені відразу ж захотілося купити ковбаски від компанії «Алан».
Ткаченко Ольга, маркетолог компанії Восток.