Самоклейні термочеки
Термочеки — це самоклейні термоетикетки, змотані у рулони, які застосовуються для друку у чекодрукуючих вагах та термопринтері.
У вагах з друком чеків термочеки використовуються білими (порожніми), з попереднім стандартним друком (віконцем для суми, ваги та вартості) та фірмовим друком (логотипом компанії, адресою виробництва, контактами та іншою постійною інформацією).
Змінна інформація на термочеках (вага, вартість, ціна, дата виробництва та строк придатності) додруковується безпосередньо у момент самообслуговування у торговому залі або при фасуванні та упакуванні продукції. Термоетикетки з фірмовим стилем виконують також рекламну функцію.
Термоетикетка із вартістю та штрих-кодом отримала назву «термочек». Термочек пробивається на касі. Інформація на такому чеку, як і на звичайному, з'являється завдяки впливу температури термоголовки на чутливий шар термоетикетки.
Термочеки мають високий попит. Це зручний та недорогий спосіб маркування продукції та її ідентифікації на касі та у процесі інвентаризації. У роздрібній торгівлі термочеки використовуються для фасованої продукції, щоб збільшити пропускну здатність кас.
Всі термочеки змотані у рулони. Розмір та намотування може бути різним та залежати від потреб замовника та мети використання термоетикетки. Максимально мають попит розміри (мм) термочеків: 30х20, 40х25 (тільки для друку штрих-коду), 58х30, 58х40, 58х60 (для друку штрих-коду, ваги, вартості та іншої додаткової інформації). Для ваг з друком термочеків використовуються рулони по 460, 500 та 700 штук, а для термопринтерів — по 1 тис., 2 тис. та 4 тис. штук.
Термочеки бувають двох видів — ТОП та ЕКО. Термо-ЕКО використовуються для маркування сухих продуктів та не можуть зберігатися тривалий час. Вони підійдуть для маркування фруктів, овочів, круп та бакалії. Термо-ТОП покриті захисним шаром та можуть бути використані для маркування заморожених продуктів та прослужать більш тривалий час, ніж термо еко. Додатковий шар захищає етикетку від механічних впливів та вологи. Вони можуть використовуватися у температурному діапазоні від -30°C до +60°C.
Термочеки ТОП рекомендовані для маркування м'яса, риби, сиру та іншої продукції.
Компанія «Восток» пропонує термочеки стандартних розмірів, а також індивідуальне виготовлення термочеків з попереднім фірмовим друком. Ціна термочека з фірмовим кольором та логотипом розраховується індивідуально з кожним замовником.